DOLAR 15,4955 0.05%

KAPALI

İMSAK'A KALAN SÜRE

Basın Açıklaması Asgari Ücret 2 Bin 800 TL Olmalıdır

Açıklama Yapan DİSK Genel Başkanı Arzu ÇERKEZOĞLU Asgari ücret ile geçinmeye çalışan milyonlarca işçinin Ücrette yaşanan kayıpların giderilebilmesi ve Krize karşı korunması için Asgari ücretin net 2 bin 800 tl olması gerektiği açıklamasında bulundu.

ABONE OL
10 Şubat 2022 20:57
Basın Açıklaması Asgari Ücret 2 Bin 800 TL Olmalıdır

BEĞENDİM

ABONE OL

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Çalışma ve İl Müdürlüğü önünde düzenlediği basın açıklamasıyla, kendi asgari ücret görüşünü ve taleplerini sıraladı. Aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve CHP Milletvekili Kani Beko’nun da bulunduğu grup Beyoğlu Tophane’de bulunan Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü yanındaki parkta toplandı. “Yaşanabilir ücret, asgari ücret 2800 TL, yaşanabilir memleket” yazılı pankart taşıyan grup il müdürlüğü önüne geldi. Polisin bina önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Grup, İnsanca yaşamak istiyoruz şeklinde slogan attı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK’in taleplerini sıraladığı basın açıklamasını okudu.

Çerkezoğlu, şunları söyledi: “Asgari ücret hesaplanırken Matrixbet işçinin ailesi de hesaba katılmalı. İşçi ve memurlar için tek bir asgari ücret hesaplanmalıdır. Asgari ücret tespitinde geçim koşulları ve milli gelir artışı dikkate alınmalıdır. Asgari ücret yıllık olarak hesaplanmalı tümüyle vergi dışı bırakılmalıdır. İşveren ve hükümetin ittifakıyla asgari ücretin belirlenmesi demokratik değildir.

Asgari ücretin belirlenmesinde bütün işçi konfederasyonlarına katılım hakkı sağlanmalıdır ve asgari ücret ulusal ölçekte bir toplu pazarlıkla belirlenmelidir. Asgari ücretin enflasyon karşısında korunması için asgari ücretin ürettiğimiz milli gelirden ve milli gelir artışından payını alması için, geçim ücreti olabilmesi için, asgari ücrette yaşanan bütün kayıpların giderilmesi için ve işçilerin krize karşı korunması için net 2800 lira olmalıdır.

İlginizi Çekebilir:  İçişleri Bakanlığı 3546 Mühendis, İşçi Ve Personel Alımı

En az 10 karakter gerekli